Mijn (ex)partner is een: 

borderliner/

narcist/ autist

Vermoed jij dat je (toekomstige) ex een persoonlijkheidsstoornis of autisme heeft? Onderzoek dan eerst de wisselwerking die jullie op elkaar hebben.
Een home made diagnose door jou als (toekomstige) ex partner en dokter Google zijn eerder olie op het vuur dan helpend. De dynamiek binnen jullie relatie kan maken dat je partner zich in jouw ogen 'ziekelijk' gedraagt, terwijl zij/hij dat op andere levensgebieden of in andere langdurige relaties niet of veel minder doet. 
Met een vooronderzoek help je jezelf en je relatie enorm en voorkom je dat je psychiatrische ziektebeelden gebruikt als een stok om mee te slaan.

Wanneer je (toekomstige) ex wel een psychiatrische stoornis heeft, want dat is zeker mogelijk, dan kan zij/hij dat niet alleen beperken tot jullie relatie. Een stoornis richt zich niet op één persoon of één situatie. Het neemt (grotendeels) iemands leven in beslag, daarom is het ook zo rot. Belangrijk is dan om het probleem serieus te nemen en gespecialiseerde hulp te zoeken. Dat kan samen, maar ook alleen.