Het Helpers Syndroom

Een jongen van 18 op de televisie vertelt dat hij graag hulpverlener wil worden. Zelf heeft hij een enorme bak aan ellende meegemaakt en hij kampt nog steeds dagelijks met de gevolgen. Hij wil graag andere jongeren helpen die in dezelfde situatie zitten. Er volgt applaus. Iemand met zoveel levenservaring, dat moet wel een dijk van een hulpverlener worden. Maar is dat nou echt zo?

De kinderen van.

Er zijn zoveel psychiatrische ziektes: schizofrenie, verslaving, AD(H)D, een persoonlijkheidsstoornis of autisme. Ze worden vaak in een adem genoemd. Sommige advertenties beweren dat hun capsules werkzaam zijn bij ál deze stoornissen! En op good old Facebook lees ik dat een suikervrij dieet dé remedie is. Poef, weg ellende! 

Ruzie met je broer of zus?

Wat is de werkelijke oorsprong van je ruzie/onenigheid met je broer of zus? Een tafelopstelling kan dit blootleggen. Je hoeft geen hartsvrienden te worden met elkaar, maar het zou fijn zijn als je aan de Paastafel naast elkaar kunt zitten zonder het spijs van elkaars stol te stelen. 

Mijn (ex)partner is een: borderliner/ narcist/ autist


Vermoed jij dat je (toekomstige) ex een persoonlijkheidsstoornis of autisme heeft? Onderzoek dan eerst de wisselwerking die jullie op elkaar hebben.
Een home made diagnose door jou als (toekomstige) ex partner en dokter Google zijn eerder olie op het vuur dan helpend.